Image
Image

“Aan verspilling van dierlijke eiwitten heb ik als vleesman een grote hekel. We voegen waarde toe en verbeteren het imago van Nederland als varkensland.”

Frank Campmans

Ons doel

Op verschillende plekken in de wereld zweren ze bij biggenvlees. Het malse vlees smelt letterlijk in de mond. Bij Pigarné kennen we ons vak, produceren we kwalitatief biggenvlees volgens de strenge richtlijnen, en worden we wereldwijd erkend door onze afnemers.

Nederland staat internationaal bekend om de kwalitatieve biggen die ze leveren, op een relatief klein oppervlak bevindt zich een hoge concentratie biggen. De kwaliteitskoppels worden geëxporteerd, echter zijn er ook slachtwaardige biggen die niet geschikt zijn voor het mesttraject. En dat is nu net waar Pigarné de meerwaarde levert!

Als specialisten in het verwerken van biggenvlees hebben we een missie: bewust, verantwoord, transparant en eerlijk ondernemen oftewel: Goed biggenvlees met een eerlijke afkomst.

Geen verspilling: Pigarné is tegen verspilling van dierlijke eiwitten. We passen bijvoorbeeld de snelheid van de slachtlijn aan, zodat onze vakmensen elk dier correct kunnen slachten en verwerken.

Minder CO2: Het doel is dus om slachtwaardige biggen die niet geschikt zijn het mesttraject in Nederland te slachten en vervolgens als karkas of in delen optimaal (internationaal) te vermarkten. Regionale verwerking, kleinere CO2 footprint

Dierwelzijn: Pigarné zal er alles aan doen om het hele traject van veehouder tot aan de slacht zo ethisch mogelijk te laten verlopen, waaronder een zo kort en snel mogelijk transport naar onze slachterij.

Image

Geschiedenis

Op deze locatie in Lichtenvoorde worden al sinds 1982 dieren geslacht. Sinds 2008 is de huidige mede-eigenaar Frank Campmans zijn biggen gaan slachten in Lichtenvoorde.

In 2020 is Frank directeur geworden van Agri4+ Vleesproductie. Het slachthuis ontwikkelde zich van klein tot middelgroot slachthuis, met een specialisme en vermarkten van speenbiggen.

Daarom is het in mei 2022 een samenwerking aangegaan met VAEX The Livestock Traders om de volgende stap te maken. Hierdoor verzekert Pigarné zich van de inlandse aanvoer van slachtdieren en vergroot Pigarné de mogelijkheden voor de internationale afzet. Krachten zijn gebundeld, klaar voor de toekomst!

Image

“Onze missie is kraakhelder: Alle Nederlandse biggen, die niet geschikt zijn voor mesttraject, in eigen land verwerken tot kwalitatief voedsel, hiermee verlaag je de CO2 footprint, maar is het ook diervriendelijker en verantwoorder”

Dirk Govers

Slachthuis & Verwerking

De lijnen van de veehouder naar de slachterij worden door ons zo kort mogelijk gehouden. We kopen onze biggen zelf in en zorgen voor een zo snel en kort mogelijk transport naar onze slachterij. Ondanks het feit dat het dier verwerkt wordt voor consumptie staat het dierenwelzijn bij ons hoog in het vaandel.

Wij zullen er alles aan doen om het hele traject van veehouder tot aan de slacht zo ethisch mogelijk te laten verlopen. Dit draagt mede bij aan de hoge kwaliteit van ons biggenvlees. De slacht gebeurt door een zeer vakkundig en gedreven team in onze eigen moderne slachterij.

Daarna snijden we het biggenvlees in de gewenste technische delen en hoeveelheden en verpakken het precies zoals de klant het wil.

Ook verzorgen wij loonslacht, huisslachtingen en noodslachtingen voor runderen. Ook hier geldt: de klant bepaalt en wij doen de rest.

Export

Het merendeel van het biggenvlees Pigarné wordt geëxporteerd, van complete karkassen tot onderdelen en verwerkte varkensvleesproducten. Het vinden van de afzetmarkten waar wordt betaald voor bepaalde kwaliteiten is ons vak.

Zuid-Europa en Azië zijn belangrijke bestemmingen voor het biggenvlees van Pigarné. Van volle vriescontainers tot losse pallets. Daar wordt biggenvlees als een specialiteit gezien. Ondertussen probeert Pigarné ook de Nederlandse vleeseter kennis te laten maken met het malse biggenvlees.

Image
Image Image Image Image

Certificering

Kwaliteit en veiligheid zijn een belangrijk onderdeel binnen ons bedrijf. Alles draait om voedselveiligheid, dierenwelzijn, hygiëne en de veiligheid van onze medewerkers. Zo werken we continue aan betrouwbaarheid en kwaliteit.

Slachten en verwerken vinden plaats volgens de strenge Europese regelgeving. We werken met borgingssystemen en procedures om de kwaliteit van onze producten te kunnen blijven garanderen.

Er worden continue controles uitgevoerd door onafhankelijke instanties. Onze kwaliteitssystemen zijn transparant en traceerbaar en we hanteren verschillende onafhankelijke certificeringsstandaarden.

Op verschillende plekken in de wereld zweren ze bij biggenvlees. Het malse vlees smelt letterlijk in de mond. Bekijk ons assortiment van goed biggenvlees met een eerlijke afkomst.

Ons assortiment